Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2009 20:35 - Петиция
Автор: kremikovtzi Категория: Бизнес   
Прочетен: 11733 Коментари: 19 Гласове:
0



Добре ! Да напишем петиция в сайта www.bgpetition.com , но понеже веднъж написана вече не може да се редактира е хубаво предварително заедно да подготвим добре текста ! Защото после някой може да не са съгласни с някои фрази и точки ! 
Ето какво предлагам аз :

Заглавие : Решение за съдбата на Кремиковци АД и справедливи обещетения за неговите работници и служители 

Съдържание : Ние работниците и служителите от Кремиковци АД сме уморени от продължилата повече от година сага около предприятието , в което работим ! 
Така наречения собственик Прамот Митал след като заложи за огромни суми почти целия комбинат и престана да влага каквито и да е средства в Кремиковци , преди повече от година го обяви за продан и пропадна вдън земя ! 
Министерство на икономиката и енергетиката се оказа неспособно да взима отговорни решения относно комбината ! През цялата 2008 г. и първито тримесечие на 2009 г, все слушаме за важни преговори с потенциални инвеститори , но до конкретни споразумения така и не се стигна ! Министър Петър Димитров и неговата заместничка Нина Радева се упражняваха в красноречие на наш гръб , но резултатът е нулев ! 
Синдикатите ( КНСБ и Подкрепа ) умело яхваха нашето недоволство , но в крайна сметка се оказа , че са гонели свои собствени меркантилни интереси ! 
Синдика Банков прави всичко възможно да си получава по-дълго тлъстата заплата и от него не може да се очаква експедитивност по казуса !  
Сегашното ръководство на комбината се състои от некомпетентни , алчни и неспособни да вземат полезни за хората решения ! Като се добави факта , че тези шефове са оставени без контрол - можете да си представите какви глупости измислят всекидневно!
Искаме да ни подкрепите за следното :

1.Незабавно и категорично решение на Правителството на България относно съдбата на Кремиковци .
2.Смяна на сегашния ръководен екип с хора , които милеят за комбината и неговите работници !
3.Изплащане на дължимите заплати на всички работници и служители !
4.По една брутна заплата обещетение на всяка година трудов стаж в Кремиковци при окончателна ликвидация !

---------------------------

Нещо такова . Имате думата за корекции и допълнения !

  



Гласувай:
0



1. анонимен - Браво!
19.03.2009 20:48
Според мен за да ни подкрепят повече хора трябва да се наблегне на униженията и психическия тормоз на който се подложени, това с обещетенията по-скоро ще им се стори много нахално, защото не само ние сме в тази ситуация, трябва да се наблегне на потъпкването на правото на възнагражденията за положен съвестен труд/виж кодекса на труда/ както и геноцида който държавата отдавна упражнява не само върху работниците от кремиковци.Да се засегне условеята на труд, благодарение на което много хора загинаха.Да се обърне внимание на това че държавата подкрепя преди всичко работадателите и не упражнява никакъв контрол за спазване на трудовия кодекс.И да се изисква съд за виновниците не само за състоянието на крема.И задължително да се адресира и до медиите.Разчитам на ораторските ти способности, защото го умееш.И за да не съм анонимна - Вероника
цитирай
2. анонимен - Kolega, pulno e s pravopisni, st...
19.03.2009 20:53
Kolega,pulno e s pravopisni,stilistichni i gramaticheski greshki, za smqh shte stanesh,ako pusnesh neshto v tozi mu vid...Dai teksta na nqkoi da go redaktira...
цитирай
3. анонимен - айде стига с тая анонимност - от Вероника
19.03.2009 20:56
и това са нахвърляни идеи, които ще търпят промени и естествено че ще се прегледа преди да се пусне
цитирай
4. kremikovtzi - До номер 2
19.03.2009 21:03
Нахвърлях го набързо и сигурно има грешки , но това не е окончателния текст ! Все пак съм прост работник от Кремиковци , а не редактор в списание Блясък !
цитирай
5. анонимен - "Нахвърлях го набързо и си...
19.03.2009 21:11
"Нахвърлях го набързо и сигурно има грешки , но това не е окончателния текст ! Все пак съм прост работник от Кремиковци , а не редактор в списание Блясък !"
-ti puk,ne se obijdai sega, i oshte neshto - KATO E OT KREMIKOVCI EDIN CHOVEK, NE ZNACHI, CHE E PROST!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
6. kremikovtzi - Не обиждам никой , но факта , че ни държат 4 месеца без заплати и ние си ходим на работа и си траем !
19.03.2009 21:18
Щом си траем и се оставяме да ни водят за носа от ръководството и синдикатите .... Никак не говори добре за нас ! Затова тези , които не работят в Кремиковци ни плюят , защото си мислят , че доскоро сме били добре ! А истината е ,че вече 10 год. ни правят на маймуни , но ние си траем !
цитирай
7. анонимен - към т.4 от петицията
19.03.2009 22:11
разработването на компенсационна програма, която да включва преквалификация на съкратени работници , ранно пенсиониране за съкратени работници на които не им достига една година до пенсия
цитирай
8. protestirashta - И аз
19.03.2009 22:20
подкрепям идеята за тази петиция.Направете го колкото се може по-бързо.Времето ни притиска.И дайте по-широка гласност.
цитирай
9. анонимен - Лидия
20.03.2009 11:50
От известно време чета тук и в Инвестора, работех в Кремиковци, до края на февруари, но аз няма да ви подкрепя защото подозирам че тук 2-3 само пишат и защото и вие пишещите чакате някой друг да поеме отговорност заради вас, ако може да се появи някой на бял кон и да ви спаси.Нищо няма да постигнете защото сте банда страхливци и не ви стиска, само че ако не си помогнете сами, няма кой.Търсете си не съмишленици /ЗАЩОТО НЯМА ДА ГИ НАМЕРИТЕ/, а работа.Не е толкова страшно.Който е умен напуска, а не чака разни мърльовци да се съберет и направят нещо.
Иво, теб те познавам, ти все чакаш някой друг да свърши нещо вместо теб, само пускаш фитила и се оплакваш наляво-надясно, чакайки някой да дойде и да те спаси!...
Пожелавам ви успех в случай че някога постигнете единство, в което се съмнявам!Незнам какво трябва да ви се случи за да се размърдате.Явно всички имате странични доходи и работата в Кремиковци ви е хоби!
Вече нямам желание даже да ви чета, дори не ви съжалявам, заслужавате си го!Извинявам се за грубия език ама за мен това си е честата истина!
цитирай
10. анонимен - да я публикуваме ли в този вид?решавайте сега
20.03.2009 13:53

До Президента на Република България
До Министър Председател на Република България
До Народното събрание
До Държавната агенция за закрила на детето
До Еврипейската комисия за правата на човека
До Държателите на евробондовете на "Кремиковци"АД




Заглавие : Решение за съдбата на Кремиковци АД и справедливи обещетения за неговите работници и служители 

Ние работниците и служителите от Кремиковци АД сме уморени от продължилата повече от година сага около предприятието , в което работим ! 
В момента предприятието ни е в процедура на несъстоятелност и ние подозираме че до изборите целенасочено няма да се вземе решение.
Министерство на икономиката и енергетиката се оказа неспособно да взима отговорни решения относно комбината ! През цялата 2008 г. и първото тримесечие на 2009 г, все слушаме за важни преговори с потенциални инвеститори , но до конкретни споразумения така и не се стигна ! Министър Петър Димитров и неговата заместничка Нина Радева се упражняваха в красноречие на наш гръб , но резултатът е нулев ! 
Синдикатите ( КНСБ и Подкрепа ) умело яхваха нашето недоволство , но в крайна сметка се оказа , че са гонели свои собствени меркантилни интереси ! 
Синдика Банков прави всичко възможно да си получава по-дълго тлъстата заплата и от него не може да се очаква експедитивност по казуса !  
Сегашното ръководство на комбината се състои от некомпетентни , алчни и неспособни да вземат полезни за хората решения ! Като се добави факта , че тези шефове са оставени без контрол - можете да си представите какви глупости измислят всекидневно!
Ние се чудим как да си платим сметките и да нахраним децата си.Социалното Министерство трябва трябва да разбере,че нашите деца ВЕЧЕ са деца В РИСК!Съществува опасност от увреждане на социалното им развитие.Принципите за закрила :зачитане и уважение на личноста на детето и осигуряване по най-добрият начин интересите на децата ни вече не са по силите ни.В Кодекса на труда /КТ/е предвидено,при добросъвестно изпълнение на трудовите задължения на работника или служителя
се гарантира изплащането на трудовото възнаграждение в размер 60 на сто от брутното му трудово възнаграждение,но не по-малко от минималната работна заплата за страната.Разликата до пълният размер на трудовото възнаграждение остава изикуема и се изплаща допълнително заедно с лихвата,равна на основният лихвен процент за съответният период.
Нарушени са правата ни за съществуване!

Хората от ръководството извършват своите далавери и кражби.Те продължават да се возят в лъскавите си коли и подозираме че си вземат и заплатите.
Униженията и условията на труд са в разрез с всякакви закони.Не се спазва кодекса на труда.Потъпкани са всичките ни права.Ние съзнаваме че не сме единствените в това положение.Призоваваме всички българи, да подкрепят исканията ни:
1.Незабавно и категорично решение на Правителството на България относно съдбата на Кремиковци .
2.Смяна на сегашния ръководен екип с хора , които милеят за комбината и неговите работници !
3.Изплащане на дължимите заплати на всички работници и служители !
4.Обещетения при съкращаването на работниците, който да се изплатят веднага.
цитирай
11. анонимен - Добре е!
20.03.2009 15:21
На мен ми харесва !
цитирай
12. анонимен - Добре,но...
20.03.2009 16:11
как ще съберете подписи от хората?В автобусите ли?
цитирай
13. анонимен - разписвайте се ,колеги!
20.03.2009 16:17
България трябва да реши дали има нужда от металургичен комбинат или да излезе от световните пазари на метали

http://www.bgpetition.com/2009/index.html
цитирай
14. анонимен - Там може да се подпише всеки-не е ...
20.03.2009 16:46
Там може да се подпише всеки-не е задължително да е работник в кремиковци
цитирай
15. анонимен - Ама май никой не смее , дори автора !
20.03.2009 16:47
Това ще е насочващ списък за съкращения , или греша ?
цитирай
16. анонимен - mer4o2
20.03.2009 17:28
подписах се.така или иначе си отиваме.ако се разпишат всички кой ще остане да им реже скрап и т.н.пък и пък и трябваше да препратя на няколко места......
цитирай
17. анонимен - ama che strahlivci
20.03.2009 17:40
kak moje da ste takiva bokluci
цитирай
18. анонимен - Не ви разбирам
20.03.2009 20:46
Не мога да разбера какъв е тоя страх у вас и тази робска психика, вместо да подпишете петицията, да я разпратите на приятели, познати, медий, организаций.. вие се скрихте и вече мислите за съкращения докато някой ще продължава да ви мачка, абе такива мазохисти като вас няма никъде по белия свят.. от къде да ви съкратят бе, от купчината лайна и ръжда в която превърнаха още едно българско предприятие?! Прав беше оня бендер в другия форум - тояга за вас. Само мрънкате, една петиция не сте кадърни да подпишете и пратите където трябва, какво остава да си оправите положението... тояга за вас, о, роби на труда
цитирай
19. анонимен - на теб
29.01.2011 19:45
анонимен написа:
Kolega,pulno e s pravopisni,stilistichni i gramaticheski greshki, za smqh shte stanesh,ako pusnesh neshto v tozi mu vid...Dai teksta na nqkoi da go redaktira...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kremikovtzi
Категория: Бизнес
Прочетен: 1015550
Постинги: 26
Коментари: 800
Гласове: 73
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031